نکات طراحی سایت بدون کد نویسی

نکات طراحی سایت بدون کد نویسی

طراحی سایت بدون کد نویسی ناشی از اشتیاق طراحان و افراد علاقه مند به استفاده از فن آوری، شکل گرفت. طراحی بدون توجه به نیازهای تجاری و مشتری منجر به تولید سایتهای بسیار پیچیده و دور از انتظار می شود. ایده سیال بودن طراحی باید جز دستورالعمل اجرایی طراحی سایت بدون کد نویسی باشد. برای طراحی یک وب سایت باید به چند مورد توجه کنیم.

تجزیه و تحلیل اهداف کلی سایت

اولین قدم در طراحی وب سایت تعریف کردن هدف سایت است. با یک ایده بزرگ و گسترده شروع کنیم و بعد آن را اصلاح کنیم. از خودمان این سوال را بپرسیم “ما در تلاشیم به چه چیزی برسیم؟” و با پاسخ به این سوال جزئیات را به ایده اضافه کنیم. تنها سوالات واضح در مورد هدف سایت را در نظر نگیرید، بلکه پیامهای ضمنی که ممکن است از طرف کاربران دریافت شود را نیز لحاظ کنیم.

بطور مثال، اگر وب سایتی تورهای مسافرتی کشور ایتالیا را می فروشد.و همه اطلاعات وب سایت در مورد ایتالیا باشد، این تصور در ذهن کاربران ایجاد می شود که ایتالیا تنها کشوری است که این وب سایت در مورد آن می داند.

بنابراین، یکی از جنبه های طراحی وب سایت شناسایی اهداف اولیه و ثانویه برای سایت است. اهداف اولیه ممکن است با استفاده از امکاناتی مثل ارائه کاتالوگ حاصل شود. اهداف ثانویه ممکن است با روشهای مثل انتخاب رنگها یا ارسال پیام های هدفمند به کاربران حاصل شود. یک طراح علاوه بر داشتن دانش طراحی، باید مخاطبان هدف را نیز بشناسد. این شناخت کمک می کند به جذب بیشتر مخاطب و تولید محتوای متناسب با نیاز آنها.

درنهایت، داشتن دانش در مورد کسب و کار و مخاطبان نقطه شروع طراحی سایت است. دانستن این نکته اساس توسعه سایت را فراهم می کند. نباید با یک طرح دلخواه شروع کنیم و انتخاب های دیگر را مجبور کنیم تا متناسب با آن باشند.

معماری وب سایت

در طراحی یک سایت ملاحظات زیادی وجود دارد اما مهمترین آنها نابروی نیست. به غیر از ناوبری، موارد زیر نیز باید در نظر گرفته شوند:

  • ساختار سایت و چگونگی سازماندهی صفحات
  • مسیرهای رسیدن به مطالب و محصولات
  • سبک طراحی صفحات
  • نحوه سازماندهی صفحات

همه نکات بالا به هم مرتبط هستند و نسبت به هم ترجیح ندارند. به عنوان مثال، ساختار سایت به مسیرها و همچنین صفحات آن مربوط می شود. داشتن یک معماری وب سایت درست علاوه بر کمک کردن به کاربران به موتورهای جستجو کمک می کنند که وب سایت را به سادگی ایندکس کنند.

اگر در وب سایت چندین صفحه طراحی کرده ایم، باید همه صفحات به صورت منطقی به هم لینک داده شوند. کاربران و ربات های گوگل به راحتی پیوستگی بین صفحات و لینک های داخلی سایت را انیدکس کنند. از طرف دیگر، با لینک سازی به صفحه اصلی، اعتبار صفحه اصلی را به این صفحات انتقال می دهیم.

ناوبری وب سایت

ناوبری وب سایت باعث می شود که کاربران در صفحات داخلی وب سایت گمراه و سردرگم نشوند. در هنگام مطالعه کتاب، افراد از یک صفحه خاص شروع می کنند و صفحات بعدی را به ترتیب مطالعه می کنند. در طراحی سایت به دو دلیل ممکن است کاربران از این روش پیروی نکنند:

  • کاربران توسط لینک سازی داخلی می تواند به هر صفحه برود
  • کاربران می توانند صفحات را به هر ترتیب که علاقه دارند مطالعه کنند

یکی از روش های طراحی مسیرهای ناوبری، ایجاد یک خط داستان برای وب سایت است. این روش از فیلمبرداری گرفته شده است: داستان با طراحی هر صحنه، اقدامات موجود در هر صحنه و یا قراردادن هر تصویر در سکانس مورد نظر توسعه می یابد. برای طراحی وب سایت، نیاز هست سناریو هر صفحه تجزیه و تحلیل شود. در حالت ایده آل باید خط داستان وب سایت در تمامی صفحات و المان های طراحی دیده شود. ناوبری وب سایت عامل مهم در یک طراحی موفق است.

آخرین نوشته ها

پیمایش به بالا
×